A Vendégház ismertetése

Vendégházunk 2002-ben épült vertfalú vályogház. A ház egy 7 személyes és egy 3 személyes apartmanból áll, melyek igény esetén nagyobb társaság részére egybe nyithatóak. Külső, belső kialakításánál törekedtünk a természetes anyagok használatára. A szobákban viasszal kezelt hajópadló, a konyhákban viasszal kezelt padlóburkoló tégla van. A szobákat skandináv típusú bútorokkal rendeztük be. A házban fatüzelésű kályhák és kemencék adják a meleget, így egész évben fogadunk vendégeket.

Mindkét apartman hűtővel, gáztűzhellyel, edényekkel, tálalóeszközökkel felszerelt konyhával rendelkezik, főzési lehetőséggel (mikro nélkül). A melegvíz ellátást nyáron napkollektorok, télen pedig a kályhák biztosítják. Téli begyújtásnál segítünk!

Gyűrűfű Rendezési Terve előírja, de a mi elképzelésünk is az, hogy minél egészségesebb és környezetbarátabb házba fogadjuk vendégeinket.
Az építkezés a házigazda irányítása alatt folyt, aki a falu többi vert falú házának építését is vezette. Kályháinkat egy siklósi mester rakta nagy hozzáértéssel.
A szobákban  nincs TV, valamint a környéken csak nyomokban található a mobiltelefonokhoz térerő.
Egyedüli kellemetlenség az ittlét alatt, hogy a házban van ugyan vízöblítéses WC, mely azonban csak "kisdolgokra" használható. Ugyanis a házból kifolyó szürkevíz egy nádágyas szennyvíztisztítóba folyik, mely a túl sok szerves anyagot nem képes lebontani.
A háztól nem messze van a komposzt-toalett.

7 személyes apartman

Földszint:

3 személyes szoba és zuhanyzó

Konyha és étkező

Tetőtér:

2 személyes szoba (déli)

2 személyes szoba (nyugati)

Zuhanyzó

3 személyes apartman

3 személyes szoba és zuhanyzó

Konyha és étkező

A házhoz egy déli fekvésű terasz, egy nagy kert, játszótér és parkoló is tartozik.

Földszint alaprajz

(A helyiségek képei az alaprajzra kattintva megtekinthetőek)

Földszint alaprajz 3 személyes apartman fürdő 7 személyes apartman fürdő 3 személyes apartman szoba 3 személyes apartman konyha-étkező 7 személyes apartman konyha-étkező 7 személyes apartman 3 személyes szoba

Tetőtér alaprajz

(A helyiségek képei az alaprajzra kattintva megtekinthetőek)

Tetőtér alaprajz Tetőtér fürdő Tetőtér déli 2 személyes szoba Tetőtér nyugati 2 személyes szoba

A telek elrendezése


A Lovastanyához tartozó egy hektáros területen a

vendégház, lakóházunk, egy jurta,

istálló, szénatároló,

futószáras kör (lovasoktatáshoz), íjászpálya,

fedett étkező üstház és kemence, szalonnasütő-hely,

komposzt-toalett, kültéri zuhanyzó,

játszótér és parkoló tartozik.

Vendégeink az egész területet használhatják. Gyerekek számára a kert kiváltképp alkalmas bújócskázásra és számháborúra. A telektől 200 m-re már kezdődik a falut körülölelő erdő.

 

(Az egyes építmények képei az alaprajzra kattintva megtekinthetőek)

Parkoló Napkollektoros szabadtéri zuhany Tűzrakó hely  (panoráma) Lovak karámja Istálló (lovak) Komposzt-toalett Szénatároló Jurta Futószáras kör, lovasoktatás Esővízgyűjtő ciszterna Íjászpálya Nádágyas szennyvíztisztító Háziak lakóháza Játszótér Étkező, foglalkoztató, kemence és üstház Vendégház